Уна О`Нийл е последната съпруга на именития режисьор и актьор Чарли Чаплин.  Тя се

...
Уна О`Нийл е последната съпруга на именития режисьор и актьор Чарли Чаплин.  Тя се
Коментари Харесай

Тя е последната му жена и въпреки възрастовата им разлика от 36 г., имат 8 деца и са щастливи заедно

Уна О`Нийл е последната брачна половинка на именития режисьор и актьор Чарли Чаплин.  Тя се омъжва за него на 16 юни 1943 година, макар огромната разлика във възрастта (36 години).

Когато Чарли Чаплин предложил на Уна О`Нийл, той бил на 53, а тя на 18 години.

Великият актьор споделил:

- Омъжи се за мен, с цел да мога да те науча по какъв начин да живееш, а ти да ме научиш по какъв начин да загивам.

Тя дала отговор:

- Не, Чарли, ще се омъжа за теб, с цел да можеш да ме научиш по какъв начин да порасна, а аз да те науча по какъв начин да останеш млад.

Бракът й с Чаплин продължава 35 години, до самата гибел на режисьора. По мемоари на самия Чаплин, Уна била пример за предана жена и му оказвала помощ в най-трудни обстановки, проявявайки увереност и твърдоглавие. Кариерата си на актриса Уна изоставя, посвещавайки се напълно на фамилния живот.

През 1952 година, в интервала на маккартизма, Чаплин е подложен на напън от страна на жълтата преса и гонене от страна на управляващите в САЩ за " антиамериканска активност и благосклонности към комунистите “.

По време на престоя си във Великобритания за премиерата на кино лентата " Светлините на рампата “, Чаплин узнава, че му е неразрешено да се върне в Америка. Уна Чаплин пътува сама до Съединени американски щати, събира и изнася в Швейцария, където се открива фамилията, всички налични средства и имуществото на Чаплин.

Скоро след завръщането си в Европа, Уна Чаплин се отхвърля от американското си гражданство. Останалите години от живота си фамилията прекарва в швейцарския град Вьове.

Уна и Чарлз Чаплин имат осем деца: Джералдин (31 юли 1944), актриса и брачна половинка испанския кинорежисьор Карлос Саура; Майкъл (7 март 1946); Джозефин (28 март 1949); Виктория (19 май 1951); Юджин Антъни (23 август 1953); Джейн (23 май 1957); Анет (3 декември 1959) и Кристофър (6 юли 1962).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР